Jaký typ minerálního makeupu zvolit? | Vendula Jirmannová

čtvrtek, srpna 15, 2019

Jaký typ minerálního makeupu zvolit?

Článek vznikl ve spolupráci s Annabelle Minerals.

Pokud jste ve světě minerální kosmetiky začátečník, mohlo by vás zajímat, jaký makeup zvolit. Jestli se budeme bavit v mém podání jak jinak než o značce Annabelle Minerals, v jejichž sortimentu naleznete konkrétně tři typy makeupů, můžete vybírat z matujicího, krycího a rozjasňujicího. Již ze samotného názvu je asi dosti patrné, co má který typ za účel, já jsem se ale rozhodla se jim podívat pod víčko trochu více než je běžné.


Začněme u složení, které je u všech čtyřech makeupů totožné. Liší se pouze v koncentraci jednotlivých složek.

Mica (Slída): Má na starost rozzáření pleti a optické vyhlazení jemných vrásek.
Titanium Dioxide (Oxid titaničitý): Poskytuje ochranu před sluncem, tvoří "neprůhlednou" složku makeupu.
Zinc Oxide (Oxid zinečnatý): Matující složka makeupu působící antibakteriálně, antisepticky, uklidňuje a normalizuje.
Iron Oxides (Oxidy železa): Přírodní pigmenty, které dodávají makeupu tu správnou barvu.


Jaký je tedy podstatný rozdíl a který makeup je pro jaký typ pleti vhodný?

Krycí makeup

Můj jasný favorit pro problematickou pleť, který je již více než druhým rokem mým favoritem. Pyšní se vyšším obsahem oxidu titaničitého, díky kterému poskytuje nejvyšší možné krytí všech jizviček, zarudnutí a klidně i pigmentových skvrn. Díky vysokému krytí ho není nutno vrstvit a vydrží vám déle než kterýkoliv jiný, nicméně v případě potřeby se vrstvit může nebo ho můžete zcela jednoduše doplnit o korektor v totožném odstínu.

Matujicí makeup

Než jsem objevila kouzlo krycího makeupu, dlouho jsem používala právě matujicí. Jeho schopnost matovat spočívá ve vyšším obsahu oxidu zinečnatého, který je taktéž antibakteriální složkou všech produktů. Je ideální pro lidi s mastnou pletí u které dokáže regulovat tvorbu kožního mazu. Stejně tak jako krycí makeup je ideální pro aknózní pleť, poskytuje střední krytí a díky možnosti ho vrstvit můžete dosáhnout krytí vysokého.

Rozjasňujicí makeup

Zástupce poslední kategorie jsem vyzkoušela jen párkrát a to z toho důvodu, že je ideální pro čistou pleť bez známek akné. Je ideální pro unavenou pleť kterou dokáže rozjasnit a dodat jí pořádnou dávku šťávy díky vyššímu obsahu slídy která odráží světlo.. Stejně tak ho ocení ti z vás, kteří mají již nějaké náznaky vrásek, které dokáže zacelit. Poskytuje mírné krytí a stejně tak jako všechny makeupy se dá snadno vrstvit. V případě jemných nedokonalostí v podobě žilek či kruhů pod očima doporučuji pod makeup použít korektor v příslušícím odstínu.

Pokud už máte jasno v tom, který typ makeupu je pro vás ten pravý, ráda vás nasměruji dále na článek o tom, jak vybrat správný odstín makeupu
SHARE:

2 komentáře

  1. Minerální make-up jsem nikdy nezkoušela, jsem k tomu stále trochu skeptická, protože si nerada zvykám na něco nového :D Ale kdo ví, třeba se někdy odhodlám ke koupi :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ten krycí makeup vyzerá fakt skvelo, musím ho niekedy vyskúšať :)

    OdpovědětVymazat

Blogger Template Created by pipdig