Rtěnky a linky za pomoci stínů? | Vendula Jirmannová

pondělí, července 29, 2019

Rtěnky a linky za pomoci stínů?

Článek vznikl ve spolupráci s Annabelle Minerals.

Tento článek bude vesměs o tom, jak jsem vymyslela již něco vymyšleného. Stalo se to, když jsme nečekaně přespali u rodičů a druhý den ráno jsme se rozhodli s Petrem navštívit mé prarodiče. Aby se mě nezalekli, potřebovala jsem se namalovat, nicméně jsem s sebou nic neměla, a tak jsem využila mamky zásobu kosmetiky. Ta celou dobu seděla u mě a stále po mně chtěla, abych si dala ještě rtěnku. Nechtěla jsem, jelikož mi nikdy neslušely a já se s nimi necítila nijak komfortně, ale nakonec mě přeci jen přemluvila. Namátkou jsem sáhla po odstínu, který mi opravdu sedl a Petr byl nadšený. Nadšený natolik, že o tom stále mluvil a chtěl, abych si nějakou také pořídila.
Jelikož u mě již dobu vládne minimalismus, nechtěla jsem bezhlavě letět do drogerie a sáhnout po prvním odstínu, který by nakonec skončil kdesi vzadu na poličce v koupelně. Zkrátka mě napadlo sáhnout po zásobě všech tvářenek a očních stínů Annabelle Minerals které doma mám a umíchat si vlastní rtěnku. První pokus dopadl dost špatně. Tvářenku jsem smíchala s vodou, aniž by mě napadlo, že ta se odpaří a mně na rtech zůstane jen minerální stín. Hnus. Při druhém pokusu mě napadlo použít olej a rtěnka byla na světě!

Fotografie bez filtru zdola: Tvářenka Romantic, Oční stín Margarita, Oční stín Ice Cream, Oční stín Lavender

Já bych vám snad ani postup psát nemusela, je to naprosto jednoduché, ale přeci jen. Do víčka produktu nasypu trochu stínu či tvářenky a přidám jednu kapku oleje. Na rty se nebojím použít olej Stay Pure, který je mírně štiplavý a teoreticky by mohl rty zlehka zvětšit. Olej s produktem rozmíchám přímo pomocí štětce (pro rtěnku použiju štětec na oční stíny, pro linky štětec na oční linky) a rovnou aplikuji. 
Pokud jde o oční linky, postupuji naprosto stejně, jen spíše sahám po oleji Stay Calm případně Stay Essential, které jsou lehčí a rozhodně bych se je nebála aplikovat v oblasti očí. 

Fotografie bez filtru zdola: Oční stín Water Ice, Oční stín Lilac, Oční stín Cardamon, Oční stín Mint, Oční stín Smoky

Když jsem si už někdy dělala oční linku, sahala jsem po odstínu Smoky. Ostatní jsou pro mě dost extravagantní. Nikdy mě ale nenapadlo stín smíchat s olejem. Vždy jsem aplikovala pouhý stín, který mi připadá o dost jemnější. Jakoby tam ani nebyl, ale vlastně tam přesto je a plní svůj účel.
Co vy a rtěnky? Nosíte je, nebo jste ještě nenašli tu svou?
SHARE:

2 komentáře

Blogger Template Created by pipdig