Proč zvolit minerální kosmetiku? | Vendula Jirmannová

neděle, května 03, 2020

Proč zvolit minerální kosmetiku?

Článek vznikl ve spolupráci s Annabelle Minerals.

Najít na trhu produkt, který je opravdu tím, za co se vydává, není v době marketingové nic jednoduchého. Podívejme se právě na make-upy. Některé slibují výdrž až 48 hodin (kouzla na toho, kdo by se tak dlouho neodlíčil!), jiné dokonale vypadající pleť, další dlouhotrvající matný efekt... Tyto marketingem začarované produkty mají něco společného. Složení které budete číst déle, než vám make-up vůbec vydrží, a často také spousty názvu, které jen tak nepřelouskáte.
V dnešní době se navíc stává trendem, jelikož si to doba žádá, všechny tyto super schopnosti doplnit o větičku: "s extraktem z..." Tedy do každého v laboratoři smíchaného koktejlu přidat nějakou tu bylinku, která produktu zvedne cenu dvojnásobně, a rozhodně vám zaručí sebelepší výsledek během používání.

Blbost.

Sama občas lítám mezi dvěma světy. Někdy chci na sebe i do sebe dávat maximum přírodna co jen to jde, jindy si ale uvědomím, že je na řadě kompromis. Nechci své tělo zatěžovat něčím co nepotřebuje, proto chci, aby většina mé kosmetiky byla složena pouze z přírodních složek. Na druhou stranu si ale uvědomuji, že mé vlasy po zásahu peroxidu až tak v dobrém stavu nejsou, proto na ně klidně ty silikony aplikuji. Doporučuji si zjistit rozdíl mezi silikonem vodou rozpustitelným a nerozpustitelným. Stejně tak i moje pleť. Občas je na tom hůř, a tak zvolím kosmetiku se složkami vyvinutými v laboratoři, které ač nejsou 100% přírodní, tak na ni dobrý vliv mají.
Make-up je ale jen třešinkou na dortu. Péče o pleť je na zcela jiné úrovni. Péče pečuje, make-up skrývá nedokonalosti a podtrhuje dokonalosti. Proč by tedy měl být plný ne-přírodních látek, které moji pleť maximálně zatíží a anulují tím onu péči?


Minerální kosmetiku Annabelle Minerals, se kterou s jako jedinou minerální kosmetikou mám zkušenosti, je složena z přírodně se vyskytujících složek (minerálů), které pleť buď nezatěžují, a navíc o ni pečují, čímž mohou podpořit léčbu nejen akné. Je to taková malá win-win situace. Při začátku karantény jsem si myslela, jak se má pleť díky nepoužívání make-upu zlepší, paradoxně se zhoršila.
Dosti to dávám za vinu právě jedné ze složek make-upu, kterou je oxid zinečnatý, který díky své schopnosti odrážet světlo slouží jako UV filtr. Navíc je antiseptický, odolný proti všemožným bakteriím, a pomáhá tak hojit rány, tedy i akné. Další složkou je slída, která vyplní vrásky a odráží světlo. Nebojte, jako diskokoule nebudete, nicméně díky odrazu světla se lépe skryjou stíny (v podobě nerovností - póry, vrásky a jizvy po akné) na vašem obličeji, a vaše pleť bude vypadat zdravěji. Další dvě složky - oxid titaničitý a okidy železa - mají více či méně za úkol dodat produktům správnou barvu.
Kombinace těchto čtyř složek, které jsou občas doplněny o křemík, jíl či hedvábí, dohromady tvoří produkty, které nezatíží přírodu, vaši pleť, natož vaši peněženku.
Výhodou může být už snad jen velké množství odstínů, omezení tvorby mazu, redukce vzniku nových pupínků a lehké složení, které na pleti netvoří masku.

Co vy a minerální kosmetika? Máte s ní zkušenosti?
SHARE:

4 komentáře

  1. Začala jsem výrobky Annabelle minerals používat s jsem nadšená....konečně je to to pravé.

    OdpovědětVymazat
  2. Nikdy jsem tuhle kosmetiku nezkoušela, ale vypadá zajímavě a věřím, že i výsledek je super. :))

    OdpovědětVymazat
  3. Make-up slouží i jako ochranná vrstva pro pleť a není pravda, že se při NEpoužívání make-upu pleť zlepší. Naopak - bez make-upu se na pleť dostane mnohem víc nečistot a prachu, takže je určitě dobré vhodný make-up s dobrým složením používat klidně denně.

    Simple living: Pět knih, které mi změnily život

    OdpovědětVymazat
  4. Výrobky jsou úžasné, vřele doporučuji! :) Každý den se na ně ráno těším! :)

    OdpovědětVymazat

Blogger Template Created by pipdig