Bydlíme // Ložnice | Vendula Jirmannová

středa, června 19, 2019

Bydlíme // Ložnice


Nejšílenější místnost našeho bytu? Zaručeně ložnice. Ani velká, ani malá, taková téměř ideální, kdyby.. Kdyby tato místnost nebyla průchozí. Jedny dveře uprostřed stěny do obývacího pokoje, druhé taktéž uprostřed stěny do kuchyně a jedno okno překvapivě opět uprostřed stěny třetí. A to vám značně zkomplikuje její uspořádání, zvlášť poté, co nakoupíte nábytek bez přeměření místnosti, protože "se to tam nějak vejde."
Při pohledu na fotografii nahoře vidíme dveře vedoucí do obývacího pokoje. Na těch mám zavěšené mé dvě milované kabelky Matt&Nat, batoh do města od Playbag a batoh na cesty značky Braasi Industry. Po levé straně, hned vedle dveří, stála dlouhou dobu skříň (Jysk). Jak jsem již ale zmínila nepřeměřenou místnost, hned vám vysvětlím, proč tam již není.
Skříň i stěna ode dveří doleva mají totiž na centimetr přesně dva metry. Jelikož je ale vše v našem bytě nerovné, dveře nám o skříň drhly. A zároveň vedle dveří je vypínač, takže jsme si celou dobu rozsvěceli a zhasínali nožem. A jelikož se Petrovi dlouhou dobu blbě spalo, chtěli jsme postel otočit na jinou světovou stranu, což se ve finále stejně nepodařilo, tím pádem jsme museli pohnout i se skříní. A tak si nyní můžeme v klidu zavírat i blikat vypínačem a ložnice je díky tomu daleko vzdušnější.
Vedle skříně vidíte zrcadlo které se mnou cestuje z Prahy (Jysk), modrý, původně noční, stolek (Ikea) a vedle dveří po pravé straně stojí komoda (Ikea), kde máme spodní prádlo, sportovní oblečení, prostěradla včetně povlečení, ručníky a jeden šuplík jsme věnovali nářadí a všem technickým věcem.


Na komodě mám koš s dekami na focení, obraz Amorfa od Kupky, avokádo a aktuálně Kunderu a jeho Nesnesitelnou lehkost bytí. 


Vedle komody se nachází další zmiňované dveře vedoucí do kuchyně. Na těch máme věčně zavěšené oblečení na doma. Po pravé straně od dveří máme koutek á la záměrně nainstalovaný bordel, který skrývá trubky vedoucí k topení a jakési kabely, které tu jsou od majitelů.


Koutek ukrývá další prvotně noční stolek (Ikea), schůdky (Ikea), které dříve stály v obývacím pokoji a následně v kuchyni, plakát Maria Lassnig, hodiny (Jysk + DIY), zamiokulkas přivázanou k trubkám a deku, kterou jsem ukradla mamce.


Postel (Ikea) původně stála více uprostřed místnosti. Kvůli tomu byla místnost daleko menší a pro mě i svým způsobem temnější, ač nám sem dopadá světla dostatek. Mně spaní u zdi nevadí, jediné s čím si nevím rady a asi to ani nijak nevyřeším je zásuvka přímo u mé hlavy.


Poslední detail bude z parapetu, kde mám kvítko od babičky, yoni egg, nějaké krémy a balzámy, lampičku (Jysk) a v neposlední řadě router, který by byl daleko lepší v obýváku, ale bohužel to není možné.
SHARE:

1 komentář

Blogger Template Created by pipdig