Pleťové oleje | Vendula Jirmannová

neděle, srpna 19, 2018

Pleťové oleje

Článek vznikl ve spolupráci s Annabelle Minerals.

V článku o mé skin care routine jsem vám již ukázala své svaté grály, mezi kterými se taktéž nacházel olej od Annabelle Minerals, Stay essential. Dnes se ale podíváme na další dva oleje, které tato značka vyrábí. Osobní zkušenosti s nimi zatím nemám, o tu se velmi ráda podělím někdy jindy. Je mi totiž zcela jasné, že si mezi těmito dvěma mnou nevyzkoušenými najdu oblíbence možná ještě většího, než je právě Stay essential. Dle složení by na moji problematickou pleť měly mít daleko vhodnější složení, tudíž se nemůžu dočkat, až se spolu setkáme.

Stay Essential

Jak jsem se již zmiňovala, tento olej je prozatím jediný, který jsem vyzkoušela. Dle Annabelle Minerals je vhodný pro pleť s prvními známkami stárnutí a pro každou jinou, která potřebuje intenzivní výživu. Je mi sice teprve dvacet, tudíž se u mě zatím žádné stárnutí nekoná, nicméně má pleť intenzivní výživu potřebuje jako sůl. Vysoký obsah nenasycených mastných kyselin v tomto oleji likviduje volné radikály, čímž zpomaluje stárnutí pokožky a dodává jí zdravou barvu. V této lahvičce naleznete směs olejů jako je arganový, z hroznových pecek, jojobový, macademiový, olej z katránu etiopského, z malinových pecek, z citronové kůry, ze slunečnícových semínek a vitamín E.

Stay Pure

Olej, na který se hned chystám vrhnout, je právě tento. Jeho složení z arganového, kokosového, ricinového oleje, oleje z katránu etiopského, z černého rybízu, tymiánového oleje, olej z libavky polehlé a ze slunečnicových semínek, plus vitamin E, je ideální právě pro problematickou pleť. Vysoký obsah mastných kyselin zklidňuje pokožku a podporuje její obnovu. Problematická pleť má navíc sklony k dehydrataci, s čímž tento olej taktéž bojuje. V neposlední řadě vyrovnává funkci mazových žláz a má antibakteriální účinky.

Stay Calm

Pokud má vaše pleť velké sklony k dehydrataci, případně ke kuperóze, olej Stay Calm pro vás bude tou pravou volbou. Kvalitní přírodní esenciální oleje se postarají o hydrataci, zklidnění pleti a o zábranu praskání kapilár. Olej z hroznových pecek, kokosový a ricinová olej, olej z konopných semínek, avokádový a geraniový olej, olej z citronové kůry a vitamín E dohromady tvoří hypoalergení směs, která je ideální pro často staženou, napnutou, suchou a citlivou pleť.

Jak oleje používat?

Jakmile jednou vyzkoušíte a zařadíte oleje mezi pečující kosmetiku, bude se vám sbírka jen a jen rozrůstat, jelikož zjistíte, že se nejedná pouze o těžkou a hutnou tekutinu, která ucpává póry. Naopak. Navíc se dají  skvěle využít i k odličování.

Odličování
- Naneste olej na tampon a zbavte se i voděodolného makeupu.
- Aplikujte olej na suchý či vlhký obličej a krouživými pohyby odstraňujte líčení. Zbytky makeupu odstraňte pomocí bavlněného hadříku, papírového ručníku nebo přírodní houbičky.
Hydratace
- Pár kapek oleje vmasírujte po odlíčení do pleti.
- Olej můžete využít jako bázi pro OCM.
- Naneste několik kapek na pleť a nechte přes noc působit jako sérum.
- Přidejte pár kapek do vašeho krému a obohaťte tak jeho složení.
- Aplikujte olej na konečky vlasů či na nehtovou kůžičku.

Složení olejů

Ačkoliv je každý olej svým složením jedinečný, občas se nějaká složka objevuje ve všech. Podíváme se na to tedy trochu zblízka.

Arganový olej
- Silně antioxidační efekt, hloubková hydratace a výživa, vyhlazování vrásek, snižování tvorby kožního mazu, léčebné účinky.

Olej z hroznových pecek
- Působí jako antioxidant, zachycuje volné radikály, zpomaluje proces stárnutí pleti, hydratuje, tonizuje, navrací pleti elasticitu, neucpává póry, nezanechává mastný film.

Kokosový olej
- Hydratuje, bojuje proti vráskám a stařeckým skvrnám, má schopnost obnovovat pojivé tkáně.

Ricinový olej
- Hydratuje, zanechává pleť vláčnou a pružnou, podporuje hojení a regeneraci, vyhlazuje a obnovuje pokožku.

Olej z katránu etiopského (Habešský olej)
- Vysoká hydratace, redukce vrásek, dodává pleti lesk.
SHARE:

2 komentáře

  1. Oleje vypadají opravdu fantasticky! Já momentálně používám arganovy olej od značky Sagrada natura :)

    LITTLE THINGS FOR EM

    OdpovědětVymazat
  2. Tyhle oleje vypadají fakt dobře. :) Já mám v oblibě oleje od Saloos :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat

Blogger Template Created by pipdig