Co je minerální kosmetika | Vendula Jirmannová

úterý, června 12, 2018

Co je minerální kosmetika

Článek vznikl ve spolupráci s Annabelle Minerals.

Když jsem s blogováním začínala, nepoužívala jsem žádný makeup, možná snad ani ne pečující kosmetiku. Bylo mi tehdá zhruba 11 let. S přicházející pubertou a nastávajícím zrodem akné na mé pleti jsem si nedokázala představit den bez makeupu. Čím starší jsem byla, tím více mě má pleť trápila a já zkoušela stále nové a nové produkty. Makeupy s nejvyšším krytím, nejprve nejlevější z drogerie, následně nejdražší z parfumerie. Postupem času jsem si uvědomovala, že čím jednodušší složení, tím lepší. Čím více přírodních složek, tím lépe pro moji pleť. A tak jsem objevila Annabelle Minerals. Kosmetiku, ke které se nyní zas a znovu vracím a i s malým bonusem. Domluvili jsme se, že pro vás budu psát jeden až dva články měsíčně ohledně této značky a jejich produktů, které vám budu postupně představovat. Jo a já nebudu používat nic jiného - což je mimochodem čistě mé rozhodnutí. Chci si za tím vším stát a být k vám upřímná.
Za celou touto značkou stojí Ania Szczerba. Vzděláním je právnička a sypké makeupy původně připravovala pro své vlastní potřeby, následně pro přátele, až se je rozhodla zpřístupnit i širšímu okruhu. Přírodní makeup skládající se ze čtyř složek, který byl původně určen pro problematickou pleť, ale jistě potěší i ty z vás, které rády své pleti dopřáváte tu nejvyšší čistotu a nejmenší množství chemie. Kosmetika není testována na zvířatech a složky obsažené v makeupu nejsou živočišného původu, tudíž jsou čistě veganské a hypoalergení. Pokud vás už jen tento krátký text zaujal, doporučuji číst dále a podíváme se přímo pod pokličku, respektive víčko, těchto produktů.


Jelikož tu již párkrát zazněla slova jako přírodní, veganský, minerální.. podíváme se, co přesně za složky to je. Nejsem žádný chemik a znalec přírody, ale myslím si, že je to opravdu tak jednoduché, že jak moje hlava, tak i ta vaše, tomu musí porozumět.

Mica (Slída): Má na starost rozzáření pleti a optické vyhlazení jemných vrásek.
Titanium Dioxide (Oxid titaničitý): Poskytuje ochranu před sluncem, tvoří "neprůhlednou" složku makeupu.
Zinc Oxide (Oxid zinečnatý): Matující složka makeupu působící antibakteriálně, antisepticky, uklidňuje a normalizuje.
Iron Oxides (Oxidy železa): Přírodní pigmenty, které dodávají makeupu tu správnou barvu.

Možná dobré zmínit, že minerální makeupy nejsou na trhu žádnou novinkou. Již deset let zpět se objevovaly v USA (Everyday Minerals, Bare Minerals, Meow cosmetics), nicméně je vám asi jasné, že balíček do Čech putoval zhruba měsíc a navíc se muselo platit clo, tudíž se objednávka moc nevyplatila. To je i důvod, proč se nakonec Ania rozhodla přijít se značkou na trh. Dnes se makupy vyrábějí v EU, tím pádem splňují veškeré normy pro výrobu a prodej kosmetiky v EU.


Výhodu pro nás, typické Češky, nebo alespoň slovanky, má tato kosmetika jistě ve výběru odstínů. Ty se dělí do několika skupin. Teplé a studené podtóny které se člení mezi přírodní, béžové, zlatavé a slunečné spektrum. To vše, až na slunečné podtóny, naleznete ve stupnici šesti různých tmavostí. Slunečné naleznete ve čtyřech. To nám dohromady tvoří krásných 22 odstínů, které naleznete v krycí, matující a rozjasňující verzi. A aby toho nebylo málo, tak matující a rozjasňují verze poskytují SPF 15, zatímco verze krycí dokonce SPF 30. Uf, to je těžká matematika. Ještě že vám to můžu ukázat na fotografii.


Jelikož je značka na trhu již pár let, může se pyšnit i jinými produkty, než jsou jen samotné makeupy. V nabídce naleznete korektory, tvářenky, minerální a jílové oční stíny, matující i rozjasňující pudry, podkladovou bázi, doplňky v podobě štětců, houbiček, kosmetických taštiček a pro mě naprosto zlatý grál, čímž jsou oleje na pleť ve trojí verzi, které se dají využít na mnoho způsobů. Zároveň si můžete objednat i vzorečky, čímž jistě neuděláte krok vedle při výběru správného odstínu.
SHARE:

Žádné komentáře

Okomentovat

Blogger Template Created by pipdig